5.6.07

25 dies: Rep. Checa capítol 2...

"La República Checa se encuentra en el corazón de Europa Central y limita con Alemania, Polonia, Austria y Eslovaquia. Este país, formado por las regiones de Bohemia al oeste y Moravia al este, abarca una extensión de 78.865Km (quadrats..jejeje), de los que el 80% son montañas y altiplanos; el pico de mayor altura es el Snezka (escrit amb múltiples "barrets" daquests que soc incapaç de fer), en el macizo de Krkonose, al este de Bohemia. La República Checa tiene alrededor de 10,3 millones de habitantes; más de 1 millón vive en la capital, Praga"

...i allà està Praga...allà m'espera...

No tinc cap dubte dels vostres coneixements geogràfics però (i just in case) el magnífic riu Vltava (que passa per Praga i és el més llarg de la Rep.Checa), és el Moldava, Moldau en alemany i Weltawa en polac. Desemboca a l'Elba passat Praga...però coses de la vida en el punt de confluència porta més aigua el Moldava que l'Elba.

Més un altre dia que ara amb la fabulosa guia "El Pais Aguilar" que algú em va recomenar puc anar fent una bona introducció al tema, per exemple he descobert que al juliol hi ha el Festival Internacional de Cinema a Karlovy Vary, a l'oest de la Bohemia i tb hi ha 2 Festivals de música un a Hukvaldy, al nord de Moravia que (paraules textuals) está dedicado a las obras del famoso compositor Leos Janácek, nacido en esta ciudad (ho sento per la meva incultura però ni idea de qui és aquest paio); i un altre a Ceský Krumlov al sud de la Bohemia a un castell...

1 comentari:

Neus ha dit...

uooooooooooooo uoooooooo quanta informació!!! molt gruixuda la guia o ke?¿?¿?¿

hora crítica a la biblio...perque..han tret l'aire.....eggggs

apa!!demà parleeeem petó!!

aps!!! i foto nova al lateral!!!