26.6.07

""Traumatologia"" checa?

Gran i curiós descobriment que acabo de fer tenint en compte que stic estudiant trauma: l'ossari de Sedlec, fins fa mitja hora no sabia que coses així existien. Segur que la meva explicació és molt dolenta però vindria a ser com un monestir que es van inspirar MOLT i el van decorar tot amb ossos humans. No se qui (una tal familia Scharzenberg) va demanar que """reordenessin"" els ossos de tota la gent que hi havia enterrada...jam em diras si podien molestar gaire...i el František Rint, que vindria a ser ""l'artista"", no va tenir cap millor idea que col·locar-los dins del monestir per crear la decoració, ""mobles"" i demés.
Sense cap dubte un lloc especial que tinc ganes de visitar. Si algú s'anima "només" necessita un bitllet d'avió a Praga, 2 trens amb un total d'1h. de viatge, caminar una mica, i 20CZK (50 si vol fer fotos).
Us deixo la info de la wikipedia (quina gran pàgina) i la pàgina oficial on hi ha més fotos.

"Una enorme lámpara de araña, que contiene al menos una unidad de cada hueso que forma el cuerpo humano, cuelga del centro del nave junto a las guirnaldas de cráneos que cubren las bóvedas."

2 comentaris:

Neus ha dit...

No mo puc creure!!!!!!!!!!!!quina passada no?¿?¿?¿?¿?¿? 1h anada i 1 de tornada....no es gaire!!!se li ha de dir a les Annes i Marta.....aviam si volen acostar-s'hi...potser ens dóna temps! Quina inspiració va tenir l'artista aquest!!!!!!!!!!!!! jejejje

Anònim ha dit...

ke guai! jo voto a favor! bé, ara que no puc comentar al fotolog, anire deixant-me caure per aqui mes sovint!! jejeje
ja queda menys!