1.2.08

Juno

Després de veure aquesta pel·lícula no he pogut evitar buscar informació sobre Juno: la deesa de la maternitat i protectora de la dona. Anda que no ho han buscat ni res els guionistes...
Aquesta deesa romana és l'equivalent a la més famosa "Hera" grega, de la que hi ha informació aqui (ben escrita i fàcil de llegir).
Juno era considerada la reina dels deus...era filla de Saturn i de Ops, i germana i dona de Júpiter...si, si després els nens surten com surten amb tanta consenguinitat!
Dins del seu "rol" de deesa del matrimoni tenia tots aquests títols (això de ser deesa i quet dongin tot això sense estudiar ni res és la òstia!):
  • Interduca, ‘la que lleva a la novia al matrimonio’
  • Domiduca, ‘la que lleva a la novia a su nuevo hogar’
  • Cinxia, ‘la que pierde la faja de la novia’ -- jajaja
L'1 de març s'haurien de celebrar les festes de Matronalia (cosa que jo no he fet ENCARA en ma vida...) en honor a Juno, cosa que he trobat curiosa tenint en compte que el mes de juny es diu així per ella. No seria més lògic que la festa sigués un dia de juny?? ja quet dediquen tot un mes i aquestes coses....també és veritat que el dia 1 de març és la calenda (buaaaaah!, calendas=primer dia de cada mes) i que pels romans l'any només tenia 10 mesos, començant pel març, de manera que el dia 1 de març era el primer dia de l'any. Després d'aquesta gran explicació que acabo d'improvitzar jo crec que si hagués d'escollir entre quem dediquessin el primer dia de l'any o un dia del meu mes, em quedava tb amb la calenda de març! així tindria dos mesos per mi! diga-li tonta a la Juno aquesta!

1 comentari:

Neus ha dit...

bua! que interessant! i que es fa exactament per celebrar la Matronalia?¿?¿? i tho has de currar molt per obtenir el títol de Cinxia que el tema no és fàcil eeeee jejejej